Een borstvergroting met eigen vet

Implantaten hebben de reputatie onnatuurlijk te voelen en nare bijwerkingen te hebben. Hoewel de technieken door de jaren zijn verbeterd, het blijft een lichaamsvreemd element. Voor hangende borsten is er nu een alternatief: een borstvergroting met je eigen vet (lipofilling).

Wanneer met eigen vet?

injectieHet is fijn dat er een alternatief is, maar lipofilling is niet voor iedereen geschikt. Je kunt het beste eerst met de arts overleggen over de mogelijkheden, deze kan je een goed beeld geven van je opties. Hier een aantal algemene richtlijnen: – Je wilt een ‘kleine’ borstvergroting – Er dient overtollig vet aanwezig te zijn op de dijen en benen – Je huid is sterk genoeg om de operatie aan te kunnen – Je dient minimaal 6 weken voor de operatie volledig te zijn gestopt met roken

Operatie

Voor de meeste borstvergrotingen dien je opgenomen te worden voor een nachtje. Zo kan er toezicht gehouden worden op het vochtgehalte van het lichaam en het herstel van de wonden. De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Het vet wordt egaal weggezogen op de plekken waar het te veel aanwezig is. Door de vet te centrifugeren worden de geschikte vetcellen gescheiden. Deze worden door kleine prikgaatjes in de borst geinjecteerd.

Nazorg

Je dient na een dergelijke ingreep ongeveer 2 tot 3 weken rustig te blijven. De borsten zullen opgezet en pijnlijk zijn voor een aantal dagen, dit neemt snel af. Na ongeveer 6 weken ben je volledig hersteld. En dan kun je natuurlijk de resultaten in hun volle pracht bewonderen.

Dit artikel bevat geen medisch advies. Neem altijd contact op met een arts voor advies.